Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Zdravlje Ljekovita moć vode
Ljekovita moć vode PDF Ispis Email
Ocjene: / 0
LošNajbolji 
Zdravlje
Utorak, 16 MARCH 2010 10:05

Kod glavobolje, prehlade i problema s cirkulacijom koristit će vam tople, a kod umora i nervoze – hladne kupke. Ako imate problema s nesanicom ili ste iscrpljeni, naizmjenično se tuširajte toplom i hladnom vodom.

NOS I PLUĆA


Jutarnje tuširanje toplom vodom završite hladnim tušem koji ne bi trebao stajati duže od 20 sekundi. Ovo će poboljšati prokrvljenost nosa i grla i olakšati disanje.

MOZAK


Svaka promjena temperature prenosi se preko kože do mozga. S hladnim kupkama ruku, od prstiju do ramena i natrag, djelujemo na sive ćelije mozga i tako povećavamo sposobnost koncentracije, a umanjujemo psihičku iscrpljenost. 

SRCE


Naizmjenične kupke u toploj i hladnoj vodi odličan su trening za srce. Ovakve kupke ruku i koljena snižavaju krvni tlak, poljevajte se od nožnih prstiju do koljena i nazad, pa naizmjenično od prstiju ruku preko laktova do ramena. 

IMUNOLOŠKI SUSTAV


Svakodnevni toplo-hladni tuševi ili kupke ruku jačaju imunitet. Organizam nije više toliko podložan prehladama, a mogu se ublažiti i alergije. Tuširanje uvijek počnite toplom, a završite hladnijom vodom.

CIRKULACIJA


Ruke su vam hladne? Tuširanje koljena hladnom vodom odmah će pomoći. Počnite od nožnih prstiju preko koljena i nazad. Voda ima snažno djelovanje na krvne žile: oni se šire i skupljaju i time reguliraju temperaturu kože. Efekt se povećava naizmjeničnim tuširanjem toplom i hladnom vodom.

I.S.

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi