Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Moda Muške čarape
Muške čarape PDF Ispis Email

Sigurno ste toliko puta primijetili ili komentirali muške čarape - iako se čini kao nevažan dio odjeće većina se slaže da loš izbor čarapa može pokvariti ukupan dojam. Bez obzira da li ih kupujete ili birate sami, ili to za vas radi netko drugi (mama, žena, cura) za vas su ova osnovna pravila kombiniranja čarapa s ostatkom odjeće. I ne, pitanje izbora čarapa nije vezano uz to da li i koliko pratite modu i modne trendove.

 

Elegantne cipele zahtijevaju i elegantne čarape
Ako ćete obuti elegantnije cipele, odijelo i slično, nikako uz to nemojte uzeti sportske čarape, neovisno koje su boje. Nije dovoljno da su to crne čarape, bitan je i materijal. Sportske čarape su obično deblje, a uz odijela uzmite finije, tanje čarape.

Bijele čarape su samo i isključivo za sport
Možda postoji opcija u kojoj se bijele čarape nose i izvan sportskih aktivnosti i osim uz sportsku odjeću, ali mi ih se ne možemo sjetiti. Ako vi znate, možete nositi bijele čarape. Ali ako niste sigurni radije izaberite neke druge. Čak i uz traperice bijele čarape nisu dobar izbor.

Nemojte presavijati ili nabirati čarape
Ako presavijete čarape to će možda i izgledati urednije nego ako ih zarolate odnosno naberete, ali i dalje će vaš gležanj izgledati kao da je otekao, posebno ako nosite hleče uskoga kroja. Uz to, presavijenjem čarapa otkrivate dlake sa nogu kada sjednete, a to vam nipošto ne prolazi kod ljepšeg spola.

Boju čarapa uskladite s hlačama, ne sa cipelama
Izuzev trapera, s bojom hlača usklađujte boju čarapa. Crne hlače traže crne čarape, a smeđe hlače smeđe čarape. Isto je i s plavom i sivom bojom. Ako se dvoumite oko nijanse, uvijek izaberite malo tamnije čarape od hlača, manja je vjerojatnost za pogrešku.

Čarape i sandale - veliko NE
Najveći gaf  koji vam se može dogoditi je taj da nosite čarape, a obučete sandale. Nemojte na to niti pomišljati, a kamo li napraviti. Još jedna stvar koju treba izbjegavati u ljetnim mjesecima jest ta da ne nosite visoke čarape na kratke hlače. Kupite par kratkih čarapa koje ne prelaze vaš gležanj. To itekako doprinosi vašem ukupnom izgledu.

Često kupujte nove čarape
Kupite nove čarape barem svakih pola godine. Vjerojatno ne trebate kupiti cijelu novu kolekciju, ali trebali bi kupiti barem tri nova para. Nikada ne znate u kakvoj ćete se situaciji naći da ćete morati skidati cipele, i vjerujte, ne želite da vam prst viri kroz čarapu. Riješite se iznošenih i izblijeđenih čarapa.

Čarape sa šarenim uzorkom
Čarape sa šarenim uzorcima ili sa likom vašeg omiljenog crtanog junaka su fora i odlične, ali samo za "po doma". Ako nosite takve čarape na poslu ili možda čak na izlasku, ljudi će vas smatrati nezrelim. Vjerojatno će i nabaciti pokoju šalu na račun vaših čarapa. Jednostavno će vas smatrati - neozbiljnom osobom.

 

M.K.

LAST_UPDATED2
 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi