Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Lifestyle Organizacija novogodišnjeg party-a
Organizacija novogodišnjeg party-a PDF Ispis Email

Ove godine ste odlučili napraviti zabavu za vaše prijatelje kod sebe doma?! Nemate novaca za skupe restorane i klubove?! Već ste na sto muka samo zbog izbora glazbe, a kamoli hrane jer Ivica je vegetarijanac, Marko ne jede kruh, Ana je alergična na mliječne proizvode... Nemojte brinuti već pročitajte nekoliko savjeta kako bi vama i vašim gostima Silvestrovo ostalo u lijepom sjećanju.

Sjednite, napravite si kavu i odredite vrijeme početka tuluma, bitno je sastaviti popis uzvanika. Nakon toga napravite listu što Vam sve treba od hrane, pića i ukrasa.

Što se hrane tiče nemojte planirati nikakva komplicirana jela, već radije pripremite nekakve salate od tjestenine (meksička, sa tunjevinom, ljuta, kisela), složite plate suhomesnatih proizvoda i sira. Nemojte vaditi svoj najbolji set posuđa, već se poslužite onim papirnatim ili plastičnim koje se ne može razbiti i koje nećete sljedeći cijeli dan morati prati. Obavezno kupite više alkohola nego što je potrebno i u ormaru uvijek imajte sakriveno 10 žestica sa preko 70% alkohola u njima. Pobrinite se i za one koji voze te se opskrbite bezalkoholnim pićima i bocama vode. Nemojte zaboravit šampanjac u dovoljnim količinama!


Ako je ikako moguće napravite razmještaj predmeta u prostoru u kojem će se odvijati tulum. Ništa osim stola za hranu, nekoliko stolica i glazbene linije nije  potrebno. Ako već nemate mjesta napravite jedan dio prazan kako bi ljudi mogli plesati.  Nakon što su stolovi, stolice i fotelje zamijenili svoja mjesta, slijedi dekoracija prostora i drugačija rasvjeta. Za to bi bilo idealno imati nekoliko žarulja u boji, svijeće, raznorazne lampice, baloni, umjetni snijeg, mašne, tj.sve što bi bilo neobično i učinilo tulum posebnim. Ukoliko volite vatromet organizirajte frendove koji će ga postaviti i u ponoć dočekajte Novu godinu veličanstveno.

Sve važne i dragocjene stvari zaključajte u jednu prostoriju kako ne biste ostali bez omiljenih ili vrijednih stvari.

Jedan od najvažnijih faktora dobrog tuluma je glazba. Izbjegavajte tužaljke zbog kojih će vaša najbolja frendica mrtva pijana zvati bivšeg dečka i prijetiti mu suicidom, a bilo bi dobro i da izbjegavate one zbog kojih bi vam netko mogao baciti bombu kroz balkon. Teško je sad precizirati što puštati jer nemamo svi isti ukus za glazbu, no najbolje je da kao DJ-a ‘zaposlite’ samo jednog frenda koji se već pokazao kao dobar animator, a kraj njega postavite dvojicu najvećih frendova koji će priječiti put dosadnjakovićima bar do ponoći, kada se svi ionako odvale na Mišu Kovača i čuju onu svoju.

To što organizirate tulum ne znači da se vi ne možete zabavljati, al pričekajte da ekipa popije koju čašicu, jer nije baš prigodno da vi prvi ˝padnete pod stol˝. Također vrijeme je da shvatite da dobar domaćin nije onaj koji će stalno nutkati ljude hranom i cugom, jer to ljudima može biti iritantno.

Ako smatrate da ovo sve premašuje vaš financijski budžet recite gostima da svatko od njih donese nešto sa sobom – piće, šampanjac, kolače, grickalice...

Želimo Vam ludi provod i sretnu Novu godinu!


I.S.

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi