Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Lifestyle Božićno uređenje doma
Božićno uređenje doma PDF Ispis Email

Počinje magično doba godina, za mnoge najljepši dani u godini. Obitelj je na okupu, sve obaveze ostaju po strani, a blagdanska atmosfera uz obilje dobrog raspoloženja i lijepih želja, dio su svakog doma. Usprkos krizi i recesiji, ili baš upravo zbog njih, ove godine blagdanske stolove učinimo još ljepšima.


Dekoriranje doma neizostavan je dio proslave ovog blagdana. Božićne jelke i različite druge dekoracije svuda su oko nas te nas podsjećaju da je pravo vrijeme razmišljati o ukrašavanja vlastitog doma.

 

Dekoriranje božićnog stola može biti vrlo jednostavno, a istodobno možemo stvoriti ugodne kreacije te postići pravu božićnu atmosferu. Za početak se moramo odlučiti koje boje ćemo koristit. Većina će nas se ipak odlučiti za tradicionalne boje vezane uz Božić: crvenu, zelenu, bijelu, zlatnu i srebrnu. S njima ne možemo pogriješiti. Blagdanski stol možete okititi snježnom bjelinom. Birajte snježne pahuljice, bijele sheme boja, bijele anđele, snješka, pingvine, Djeda Božićnjaka, klizaljke, skije, sunce, mjesec i zvijezde. Uz bijelu koja bi trebala biti dominantna boja odgovaraju ljubičasta, srebrna, zlatna, plava i crvena. Ali odlučite se za jednu do dvije boje. Nemojte miješati sve. Dojam upotpunite svijećama. Bakin porculanski set i zlatni „beštek“, čaše na nogicama i bogat adventski vjenčić, učinit će Badnjak posebnim.


Božićno drvce se obično nabavlja nekoliko dana prije Božića, a ukrašava se na Badnjak. U pravilu se ukrašava zajedno s djecom. Božićno drvce može biti umjetno ili prirodno, ovisno o preferencijama, a može se ukrašavati domaćim ukrasima ili onima koji su kupljeni u trgovini. Na vrh drvca vjernici će staviti zvijezdu, a ateisti šiljak. Svjećice na boru označavaju radost i svjetlost koju Božić unosi u naš život i obitelji, pa ih nalazimo gotovo na svim dekoriranim drvcima.

Na police, zidove, prozore objesite ukrasne božićne čarape. Što ih je više, to izgledaju simpatičnije. Čarapice po želji napunite. Trosjede i fotelje presvucite bijelim plahtama i upotpunite ih veselim jastucima u crvenoj i zelenoj boji.

I.S.

 

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi