Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Lifestyle Mala škola obiteljske fotografije
Mala škola obiteljske fotografije PDF Ispis Email

Postoji li nešto ljepše za roditelje od prelistavanja obiteljskih albuma i  prisjećanja na lijepe trenutke tokom odrastanja njihove djece. Slikanje mališana nije lak zadatak, pa ako želite savršene fotografije, pridržavajte se naših savjeta.

 

Slike su najvažnije obiteljsko blago. Sa godinama njihova vrijednost raste. Slikajte se što više.


OBRATITE PAŽNJU NA SVJETLOST


Za dobru fotografiju važno je da imate kvalitetno svijetlo. Profesionalci savjetuju da djecu slikate na otvorenom, rano ujutro ili kasno popodne. Ako fotografirate u zatvorenim prostorima koristite blic, ali samo kada je zaista mračno.


PAŽLJIVO KADRIRAJTE


Približite se djetetu i malo više nego što mislite da je potrebno. Kadrirajte tako da se vidi njegovo lice, osobnost i osjećaji. Poslije nekoliko godina nikome neće biti bitno što je dijete imalo obučeno ili kakva mu je frizura bila tog dana. Važnije je da uhvatite djetetov izraz lica.

SLIKAJTE U RAVNINI SA DJETETOM


Uvijek budite u ravnini sa djetetom. Ne slikajte odozgo. Čučnite, oslonite se na koljena ili sjednite. Profesionalci savjetuju da ako slikate iz dječje perspektive da je veća vjerojatnost da će njegova osobnost komunicirati sa fotoaparatom. Kontak očima je vrlo važan, pa ako vas vide kao sebi ravne, imat će više volje za slikanje.

SLIKAJTE ŠTO VIŠE


Djeca ne mogu dugo sjediti mirno. Najljepše reakcije, osmjesi i grimase su uvijek spontani i neočekivani. Zato neka vam fotoaparat bude uvijek pri ruci – što više slikate veća je vjerojatnost da ćete napraviti savršenu fotografiju.

NEKA BUDU SPONTANE


Dozvolite djeci da budu spontana, te neka se prave da niste tu. Igrajte se s njima, šalite, pa će biti spremni na suradnju. Budite uvijek u pripravnosti.

OHRABRITE IH


Neki klinci zahtjevaju dodatno ohrabrenje kada vide fotoaparat. Dajte im omiljenu igračku ili nešto što im može skrenuti pažnju. Ako slikate novorođenče neka ga drži netko u koga imate povjerenja, a vi se prilagodite pozi koju želite zabilježiti. Bebi treba biti udobno.

JEDNOSTAVNA GARDEROBA


Za fotografiranje je važno da lijepo odjenete dijete, ali nemojte pretjerivati. Neka outfit bude jednostavan i udoban. Ako su u pitanju starija djeca, dozvolite im da nose što vole. Bit će raspoloženija i spremnija za poziranje.


SAMO BEZ NERVOZE


Shvatite fotosession kao avanturu i razbibrigu. Nemojte se nervirati, a pogotovo nemojte dozvoliti da to vidi vaše dijete. Budite strpljivi, nemojte prigovarati i opominjati dijete. Elementi iznenađenja su ono najljepše u radu s djecom.

I.S.

 

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi