Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Beauty Uklanjanje dlačica
Uklanjanje dlačica PDF Ispis Email

 

Još od davnina žene vode bitku protiv neželjenih dlačica koje pokušavaju raznim metodama bezuspješno ukloniti. Neke ih imaju više, neke manje, ali nitko ih ne voli. Ni jedna žena neće dopustiti vidljivi rast neželjenih dlačica po tijelu. Danas postoje razne metode uklanjanja dlačica: čupanje, vosak, egipatska, elektrepilacija, brijanje, IPL, laseri, enzimska depilacija,....

 

Brijanje je najjednostavnija i najčešća tehnika uklanjanja dlačica. Najpogodniji dijelovi tijela za brijanje su noge i područje ispod pazuha. Ako koristite ovu tehniku nemojte zaboraviti koristiti pjenu ili gel za brijanje. Danas na tržištu postoji velik broj preparata za njegu kože za vrijeme brijanja i poslije. Britvicu bi trebalo mijenjati nakon svakog petog korištenja. Nedostatak brijanja je prebrz rast dlačica, te je potrebno ponavljati postupak svaki drugi dan. Navodno, nakon brijanja dlačice rastu brže i čvršće su.

Također popularna metoda je čupanje voskom. Prednost je to što dlačicama treba duže vremena prije nego što ponovno izrastu, a kažu kako nakon čupanja voskom rastu nježnije i tanje. Voskom nikad ne čupajte tjedan prije i za vrijeme mjesečnice.  Preporučujemo odlazak u kozmetički salon, ali ako se ipak odlučite za kućnu upotrebu obavezno nakon uklanjanja dlačica na kožu nanesite puder ili nešto drugo za umirivanje kože poput aloe vere.  Vosak se koristi za sve dijelove tijela. Nedostatak je to što je postupak kompliciran za kućnu upotrebu. Dlačice trebaju izrasti prije čupanja najmanje pola centimetra.

Kreme za depiliranje uklanjaju dlačice iz korijena, te je potrebno nešto duže vremena da ponovno izrastu, oko tjedan dana. Mogu se koristiti bez obzira na dužinu dlačice i na svim područjima, naravno ako možete podnijeti njihov miris. Depilacijske kreme su poprilično neuredne i često neugodnog mirisa. Konzultiranje liječnika i alergijski test su vrlo važni prije upotrebe.

Elektroliza je jedna od trajnih metoda uklanjanja dlačica. Iako je potrebno nekoliko puta posjetiti kozmetički salon, nakon određenog broja ponavljanja dlačice će potpuno prestati rasti. Nedostatak je što se upotrebljava uglavnom za mala područja, te je postupak potrebno ponavljati nekoliko puta prije trajnog uklanjanja, a i treba izdvojiti više novaca za takav tretman.

IPL uređaji poput Green Flash Selective se temelje na principu selektivne fototermolize. Svjetlost određenog spektra valnih duljina selektivno se apsorbira u tkz. kromoforama - melaninu (koži, dlaki i njenom folikulu). Pri tome se pretvara u toplinsku energiju koja djeluje na tkivo samo u ograničenom području. Okolno tkivo ostaje praktički netaknuto. Pojava neželjenih učinaka se tako smanjuje na minimum. Istovremena primjena svjetlosti i vakuuma izuzetno povećava učinkovitost terapije i smanjuje mogućnost neželjenih pojava. Vakuum istegne kožu, istisne krv iz mjesta djelovanja i usmjeri dlačne folikule paralelno na površinu kože. Na taj se način smanjuje gustoća melanina i količina krvi, a time i količina kromofora na mjestu djelovanja. Folikuli dlake pomiču se bliže površini kože, udaljenost između površine koja je izložena svjetlosti i struktura dublje u koži se poveća, što znatno smanjuje pojavu crvenila nakon terapije. Rezultati variraju ovisno o tipu kože i dlake, kod tamne dlake učinkovitost je 70-90%, kod svijetle nešto slabije i iz iskustva iznosi od 50-70%.  Nedostatak je što je postupak potrebno ponavljati nekoliko puta prije trajnog uklanjanja, a i treba izdvojiti više novaca za takav tretman. tretmane bi trebalo raditi zimi jer je potrebno izbjegavati izlaganje suncu prije i nakon tretmana tako da je sada pravo vrijeme za takvu vrstu tretmana.

I.S.

 

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi