Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Beauty Kućna manikura
Kućna manikura PDF Ispis Email

Manikirani nokti odaju dojam osobe koja se brine i za one najsitnije detalje svoga izgleda, no to ne znači da morate redovito posjećivati kozmetičarske salone kako biste dobili ono što želite. Ako želite imati lijepe, njegovane i zdrave nokte, možete ih urediti i sami. Postupak je jednostavan i ne zahtijeva puno vremena, potreban vam je samo adekvatan pribor i nekoliko naših savjeta.

Elastični i čvrsti nokti si odraz vašeg zdravlja i pravi ukras na rukama. Ali samo ako su njegovani. Nokat, osim što štiti dijelove vrhova prstiju, ima i važnu estetsku ulogu.

Glavni sastojak nokta je keratin - tvar proteinskog podrijetla. Vitamini koji su vam potrebni da bi vaši nokti i kosa blistali su; A,B,C,E, cink, kalij, jod i željezo. Ako ste uočili bijele mrlje na noktima, posljedica su oštećenja korijena. Rješenje je u raznim prirodnim preparatima kao što je ulje od badema ili kreme s AHA kiselinama. Vitamini A i D spriječit će listanje noktiju, a vitamin E će ih ojačati.

 

Kratki postupak:

1. Skinite stari lak acetonom koji i njeguje nokte. Napravite malu kupku u toploj vodi i namočite ruke oko pet minuta.
2. Masirajte ruke piling kremom i tako skinite mrtve stanice.
3. Nakon toga potisnite kožicu s noktiju, no nemojte je rezati. Nanesite sredstvo za omekšavanje kožice, a nakon nekoliko minuta nježno pogurajte kožicu štapićem koji dolazi uz sredstvo
4. Za oblikovanje noktiju izbjegavajte grube rašpice jer ostavljaju rub nokta hrapavim pa nokti postaju porozni i listaju se. Radije uzmite kristalnu rašpicu, koja čini rub nokta kompaktnim. Nokte nikad ne rašpajte u svim smjerovima, nego dužim potezima u jednom smjeru, od jednog ruba prema drugom. Najbolje uvijek izgledaju nokti oblikovani tako da prate liniju prsta.

5. Kako bi nokti bili sjajni i izgledali dotjerano i bez laka, potrebno ih je ispolirati. Prvo najgrubljim dijelom štapića ispeglajte cijelu površinu nokta, zatim nježnijom stranom potpuno zagladite i manje neravnine i za kraj glatkim, gumastim dijelom istrljajte nokte do visokog sjaja. Nokti će vam nakon takvog tretmana, ako ga pravilno i temeljito napravite, biti glatki i doimat će se kao da su premazani tankim slojem prozirnog laka.

6. Nakon toga na nokte nanesite lak po želji. Prešutno pravilo je da tamne nijanse idu na kratke nokte.
7. Zadnji korak je krema za njegu ruku, koja im mora dati potrebnu vlagu. Ruke će izgledati njegovano i mekano.

 

 

 

 

I.S.

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi