Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Beauty Zdrava koža = zdravo tijelo
Zdrava koža = zdravo tijelo PDF Ispis Email

Koža. Što bi bez nje? Ne samo da čuva naše unutrašnje organe unutar nas, nego nas i štiti od infekcija, radijacije i dehidracije... utopljava nas i čini nas lijepima. I dok smo mi većinom zaokupljeni vanjskom kožom, unutrašnja koža pluća, organa i probavnog trakta pokriva puno veću površinu.

Cijela njena površina promijeni se svakih 20 dana i njena "kvaliteta" ovisi većinom o tome što jedemo. Mi ćemo ovdje govoriti o vanjskoj koži koja ima dva sloja dermis, unutrašnji donji sloj koji sadrži dermalne stanice koje čine temelj svih kožnih stanica, plus mrežu krvnih žila, žljezdi i živčanih završetaka.


Vanjski sloj kože epidermis sastoji se od dermalnih stanica koje gube vlažnost krećući se prema površini. Površina kože je mješavina tih mrtvih epidermalnih stanica koje se ljušte i otpadaju i konstantno zamjenjuju novim.
Dermis se sastoji u velikom djelu od kolagena koji daje koži čvrstoću i strukturu. Utkane između dermis i epidermisa su površine elastina koji daje koži elastičnost.
Kolagen čini i do 70% kože i 20% cijeloga tijela. Eto zašto je dobro stanje kolagena važno i za dobro stanje cijelog organizma!
Prema nekim istraživanjima godišnje, starenjem, se gubi oko 1% kolagena kod normalne odrasle zdrave osobe, ali to se može uvelike usporiti, a nekim novim tehnologijama kao radiofrekvencija možda i nekim dijelom reverzibirati.
Ishrana je fundamentalno uključena u svaki proces razvoja i zdravlja kože. Počevši od dermisa, kolagen nastaje kad vitamin C pretvara aminokiseline u hidrokiseline.
Znači bez vitamina C nema kolagena.
Fleksibilnost kolagena i elastina smanjuje se vremenom a uzrok tome su oštećenja nastla uzrokovana slobodnim radikalima. Oštećenja se mogu smanjiti i limitirati antioksidantima kao vitamin A, C i E, selenom.
Esencijalne masne kiseline predstavljaju glavni građevni materijal membrana naših stanica, tkiva, organa pa i čitavog organizma. Definiraju naše zdravlje, psihičke i fizičke sposobnosti ali i naš izgled... Nedostatak esencijalnih masnih stanica suši kožu.
Zdravlje stanica kože ovisi i o dovoljnoj količini cinka koji je potreban za adekvatnu proizvodnju nove generacije kože. Nedostatak cinka dovodi do strija i lošeg zacijeljena i povezuje se sa širokim spektrom problema kože varirajući od akni do ekcema.
Stanice kože isto tako proizvode kemikaliju koja uz prisustvo sunčeve svjetlosti stvara vitamin D koji je potreban za održavanje balansa kalcija u organizmu.

Kako sačuvati zdravu kožu?

Za zdravu kožu limitirajte unos alkohola, kave, cigareta, šećera i zasićenih masti (meso i mliječni proizvodi), povećajte unos svježeg voća, povrća, vode, čajeva i prirodnih sokova. Voće i povrće bi trebalo biti iz eko proizvodnje jer pesticidi i herbicidi osim što umanjuju nutricionističku vrijednost utiču i na naše zdravlje. Isto tako važno je uzimati multivitamine i mineralne nadomjeske, plus najmanje 1000mg vitamina C dnevno.


Radiofrekvencija, zagrijavanje kože ovom metodom dovodi do poboljšanja metabolizma stanica, povećanja mišicnog tonusa i elastičnosti tkiva te aktivacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena. Uspješno se koristi kod sljedećih indikacija:

·         pomlađivanje kože, (skin rejuvenation, tissue Tightening)

·         poboljšanje mišićnog tonusa,

·         uklanjanje celulita,

·         uklanjanje masnih naslaga,

·         poboljšana relaksacija kože,

·         poboljšan izgled crvenih strija.

RDT (radialna endodermna terapija), poznatija kao vakuum. Vakuum dovodi do distenzije kapilara, vazodilatacije prokrvljenosti površinskog sloja kože, a samim time i bržoj detoksikaciji, izmjene tvari/toksina u površinskom djelu kože.

Za više informacija o ovoj temi kontaktirajte Centar Bella na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili 01/4550-107.

 

Izvor: www.centar-bella.hr

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi