Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Beauty Ispucali vrhovi
Ispucali vrhovi PDF Ispis Email

Većina osoba koje imaju poludugu ili dugu kosu često se susreću sa problemom ispucalih vrhova. Iako često idete na šišanje, problem se neprestano vraća kao i vaša frustracija. Oni koji se žele rješiti ispucalih vrhova kose moraju razumjeti što oni znače i kako nastaju.

Suha i ispucala kosa najčešće je ona koja pati od ovog problema. Bojanje kose štetnim kemikalijama, eksperimentiranjem sa raznim ludim frizurama i nasumično blajhanje pramenova uzrokuje ispucale vrhove kojih se svaka žena želi osloboditi u što kraćem roku.


Ispucale vrhove uzrokuju: suho tjeme, izloženost UV zrakama, korištenje štetnih kemikalija i agresivnih boja, nedostatak njege kose, agresivno četkanje i nasumično šišanje, upotreba češljeva i četki koje su napravljene od metala, češljanje mokre kose, korištenje gumica za kosu, spavanje na svilenim jastucima i pretjerano korištenje fena za kosu.


Ispucali vrhovi najčešći su kod suhe i ispucale kose, a da bi to sprječili ključno je zaštititi vrhove kose kako bi kosa bila zdrava, lijepa i imala prirodni sjaj. Pogrešno je mišljenje da ćete agresivnim četkanjem ili bojanjem kose rješiti taj problem. 


OSIGURAJTE VLAŽNOST


Gotovo svi šamponi koje možemo pronaći na tržištu putem reklama tvrde kako sadrže dovoljno ovlaživača za kosu, ali to se pokazalo samo kao dobra reklama. Prva stvar koju morate napraviti je da nabavite šampon koji sadrži ovlaživač kako bi sprječili sušenje vaše kose koje uzrokuje ispucale vrhove. Također, dobar regenerator čini čuda, pa nemojte štediti tokom kupovine ovakvih proizvoda.
Kvalitetno šamponiranje i korištenje regeneratora na dobro opranoj kosi je prvi korak u obrani kose, a poslije toga ju umotajte u ručnik i ostavite 10-15 minuta. Pustite da se kosa osuši prirodnim putem, bez upotrebe fena i tada je počešljajte. Postupak ponovite dva do tri puta tjedno i kosa će vam biti zahvalna.

IZMASIRAJTE VLASIŠTE


Jednom tjedno u kosu umasirajte maslinovo, bademovo ili kokosovo ulje koje će kosi pružiti dovoljno vlage i dubinski je obnoviti. Drugo efikasno rješenje je da spomenuta ulja pomješate sa toplom vodom i lagano izlijete po kosi. Ostavite takvu mješavinu na kosi 5-10 minuta što će ju učiniti mekanom i snažnom, imunom na oštećenja i pojavljivanje ispucalih vrhova. Nemojte zaboraviti temeljito isprati kosu, jer je ulje masno.

 

ČEŠLJAJTE SE NJEŽNO


Kosu nemojte četkati nasumično i agresivnim pokretima. Prema kosi se trebate odnositi nježno i sa velikom pažnjom. Nikako ju nemojte češljati dok je mokra, jer tako gubi svoj obrambeni mehanizam. Između češlja i četke bolje izaberite četku i to mekanu od prirodnih materijala. Četkajte je ravnomjernim pokretima, od vlasišta do vrhova.

 

 

 

I.S.

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi