Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Beauty Preoblikovanje tijela
Preoblikovanje tijela PDF Ispis Email

Već nekoliko godina postoje efikasni i bezbolni tretmani razbijanja masnih naslaga i celulita te preoblikovanja i revitalizacije kože i tijela. Zašto se ne služiti novim, uspješnim i svakim danom pristupačnijim tehnologijama kao što su radiovalovi, kavitacija, vakum ili svjetlost to je novi put do ljepšeg i zdravijeg izgleda.

 

Podsjetimo se što su ustvari naši problemi i kako ih učinkovito tretirati.

CELULIT

Celulit (lat. Celulitis) je kronična bolest koja nastaje zbog poremećaja u međustaničnom prostoru. U masnim stanicama povećava se količina vode (edem) te se u masnom tkivu nakupljaju pripadajući lipidi, zbog čega masne stanice povećavaju svoj volumen tj bujaju. Tako povećane masne stanice pritišću susjedne krvne žilice i limfne žile, te se počinju nakupljati toksini – otrovne tvari koje otežani krvotok ne može eliminirati. Susjedno vezivno tkivo stradava od pritiska nabujalih masnih stanica i zaostalih toksina, a vezivne kolagene niti očvrsnu i debljaju kao ploče i čvorići u kasnijem stadiju "celulitisa". U žena se nabubrele masne stanice skupljaju u grude, čvoriće, koji se usmjeravaju prema površini kože. Pojedini tako nastali režnjići masti izbočuju se i stvaraju kvrgastu neravnost kože, te koža dobije izgled "narančine kore" ili "madraca".

TERAPIJA:

Celulit se danas zahvaljujući naprednoj tehnologiji vrlo efektno tretira. Radio valovi (radiofrekvencija ili RF) najdjelotvornija su metoda liječenja. RF dovode do kontroliranog dubinskog zagrijavanja tkiva pri čemu dolazi do oštećenja celulitne strukture uz naglu vazodilataciju i oksigenaciju tkiva uz izmjenu materija u međustaničnom prostoru.
Istovremeno RF izazvat će denaturaciju kolagena uz aktivaciju fibroblasta što dovodi do zatezanja kože, uklanjanja strija, itd... Rezultati su vidljivi nekoliko dana poslije prvog tretmana.
Uz RF kombiniraju se i neke druge metode kao što su RDT (radialna endodermna terapija), poznatija kao vakuum. Vakuum dovodi do distenzije kapilara, vazodilatacije i limfne drenaže.

 


MASNE NASLAGE


Karakteristika masnih stanica je da je njihov broj i raspored u tijelu genetski predodređen (tjelesna masa nije predodređena), te se one za razliku od stanica većine drugih tkiva nemaju mogućnost umnožavati. Masne stanice se samo povećavaju i bujaju ili smanjuju, ovisno o količini masti u organizmu. Upravo iz ovoga razloga neke osobe su sklonije debljanju od drugih, te također neke osobe nakupljaju masne naslage samo na određenim mjestima tijela. Na sam proces bujanja masnih stanica, osim nasljednih faktora, prvenstveno djeluje i sam način prehrane te količina trošenja energije odnosno razina tjelesne aktivnosti.

 

TERAPIJA:

Kavitacija najčešći je izbor nekirurške metode reduciranja lokaliziranih masnih naslaga. Radi se o primjeni niskofrekventnog ultrazvučnog uređaja, frekvencije 25-40 khz, snage do 50W. Djelovanje kavitacije svodi se na selektivno razbijanje membrane masne stanice, usljed čega dolazi de oslobađanja sadržaja unutar membrane. Sadržaj se eliminira djelomično putem limfnog i mokraćnog sustava, te preko jetre u kojoj se masnoća prerađuje jednako poput masnoće iz hrane, te se na koncu potroši kao energija. Rezultat je vidljiv nakon prvog tretmana.
Vakuum i presoterapija obavezni su paralelni tretmani koji se izvode uz kavitaciju, te ćemo njima poboljšati eliminaciju masnog tkiva i vode uz stimulaciju stvaranja vezivnog tkiva na mjestu gdje smo eliminirali višak masnog tkiva.

Ukoliko osoba ima potreba za multi tretmanom u vidu smanjenja lokaliziranih masnih naslaga i celulita, te zatezanja tj. liftinga kože; najčešće ćemo primjeniti RESHAPING PROGRAM koji uključuje kombinaciju tretmana kavitacijom, radiofrekvencijom, vakuumom i presoterapijom. Rezultati koje možemo postići u vrlo kratkom roku zaista su impresivni. Za sve informacije o navedenim terapijama kontaktirajte nas na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Bojan Rađenović, bacc ft
Direktor tvrtke GiM Med d.o.o.
Predavač na wellness akademiji u Lovranu
www.gimmed.com
www.antiage.hr

 

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi