Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naslovnica Beauty Feniranje
Feniranje PDF Ispis Email

Jutarnje pranje i feniranje kose, pogotovo u zimskim mjesecima, prava je tlaka, osobito ako niste jutarnji tip, a minute u krevetu dragocjenije su vam od savršene frizure. Dvije stvari su važne za uspješno feniranje – četka i sušilo za kosu.

Četka mora biti kvalitetna i adekvatna tipu i kvalitete kose, a debljina joj ovisi o dužini kose. Za kratku kosu koristite četku promjera 2-5 cm, za srednju 5-7 cm, a za dugu od 7-10 cm. Sušilo za kosu mora biti jak, te treba imati funkcije podešavanja jačine i topline zraka.


Zanosne lokne


Metalna okrugla četka pravi se od aluminijuma i presvučena je slojevima keramike, zahvaljujući čemu zadržava veliku količinu topline iz sušila za kosu. Takvom četkom se zaglađuje dlaka, pa kosa fenirana takvom četkom dobija sjaj i volumen. Služi za uvijanje i pravljenje lokni.

 

Ravna kosa


Najbolje ćete se isfenirati na ravno četkom od konjske i svinjske dlake i najlona. Ona izvlači i ispravlja vlas i odlična je za kovrčavu, žilavu kosu koja se teško smiruje.

 

Jutarnje feniranje


Sve što vam je potrebno je  okrugla četka i raspršivač s vodom, kaže Eva Scrivo, američka stručnjakinja i jedna od najboljih njujorških stilistica.
Feniranje započinje razdjeljivanjem kose uz lice na ‘kvadrante’ koji se potom poprskaju vodom (možete koristiti i regenerator u spreju) tako da prskani dio kose bude gotovo potpuno mokar.
Potom odijeljeni dio kose namotajte na četku i odignite od tjemena za gotovo 90 stupnjeva što će omogućiti bolji volumen. Sušilo usmjerite u korijen vlasi, što bliže moguće. Isto učinite i s drugim dijelom kose. Frizuru potom učvrstite lakom za kosu ili stilizirajte po želji.


Veći volumen


Kosa mora biti potpuno mokra, jer ako se i neznatno osuši nemoguće je napraviti volumen. Ukoliko imate tanku kosu utrljajte malo pjene u cijelu kosu, a ako vam kosa nije tanka na kosu uz vlasište nanesite proizvod za volumen. Osušite kosu i izvucite širom četkom. Pripazite da fenirate kosu sistematično, tj. da fenirate dio po dio kose. Pramenove koji vam padaju na lice uvijte na veće uvijače. Odvojite pramenove širine uvijača, namotajte ih od lica prema zatiljku i dobro učvrstite. Ostavite ih na kosi ovisno koliki intenzitet želite, ali dvadeset minuta do pola sata bi trebalo biti sasvim dovoljno. Kada ih skinete, ravnom četkom svu kosu začešljajte od lica, a za dužu postojanost učvrstite lakom.

  

Četka ˝riblja kost˝


Četka „riblja kost“ je britanski izum. Britanke ju i dan danas koriste, a kod nas se koristi poslije feniranja, za raščešljavanje i zaglađivanje kose, kao i za finu krajnju doradu. Takvom četkom se kosa na krajevima i u korjenu usmjerava u željenom pravcu. Osim toga, ako imate kratku kosu koja nije obojana, za feniranje će vam biti dovoljna samo ova četka. Provlačite je kroz kosu u željenom pravcu, pratite pramen fenom, i to je sve.

 

I.S.


 

 

Baner
Baner
Baner
Baner
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
kopek pansiyonu kopek egitim ciftligi istanbul kopek egitim satilik kopek kopek pansiyonu evde kopek egitimi kopek egitimi kopek egitmeni kopek egitimi kopek oteli kopek egitimi kopek egitimi merkezi kopek egitimi fiyati kopek egitimi